A Matcha finom por zöld tea levelekből. Világos, smaragdzöld színe és gazdag, növényi íze van. A matcha készítéséhez használt teanövényeket a betakarítást megelőző néhány hétben árnyékolják, ami egy sötétzöld tealevelet eredményez, amely magasabb klorofillt, koffeint és l-teanint tartalmaz. A tealevelek betakarítása után párolják őket, hogy megállítsák az oxidációs folyamatot. Ezután kővel finom porrá őrlik.
A Szertartásos Organikus Matcha egy kiváló minőségű tea, amelyet hagyományosan a japán teaszertartásokon használnak. Ez a fajta matcha a legfiatalabb tealevelekből készül, amelyeket kézzel szednek össze és őrölnek finom porrá. Finom ízprofillal rendelkezik, enyhén édes utóízzel.
Általában valamivel finomabb és árnyaltabb, mint a kulináris minőségű matcha, és önmagában is érdemes fogyasztani, nem csak tejeskávéhoz és egyéb édességekhez.